Fiona Rempt (auteur) en Noelle Smit (illustrator)
www.fionarempt.nl en www.noellesmit.nl

Vraag van Kikker: Waar ga je hard van lachen?

Fiona Rempt: Ik houd heel erg van lachen!!! Vooral om kleine, originele grapjes. Of lekker de slappe lach hebben met mijn vrienden, meestal om onzin. En natuurlijk houd ik van woordgrappen.

Noëlle Smit: Om jullie!

Vraag van Eekhoorn: Wat zijn je favoriete sporten?

Fiona Rempt: Ik ben niet zo heel sportief, maar zwemmen vind ik altijd heerlijk. Vroeger deed ik het bijna elke dag, maar nu heb ik daar helaas geen tijd meer voor. Tennis vind ik ook een leuke sport, maar daar ben ik eigenlijk niet zo goed in…

Noëlle Smit: Ik doe niet echt aan sport, maar vind het heel erg leuk om te zwemmen en te roeien. Zwemmen doe ik het liefst in de zee. Roeien doe ik in een skif. Dat is een hele smalle boot met hele grote roeispanen, waar je heel erg snel mee door het water kunt gaan.

Vraag van Bever: Wat vind je mooi? Behalve mijn kunstwerken dan natuurlijk…

Fiona Rempt: Ik houd van muziek (mooie liedjes, folk, klassiek en jazz) en mooie boeken natuurlijk! Mijn favoriete schrijvers zijn Roald Dahl en Annejet van der Zijl.

Noëlle Smit: Ik houd ook van muziek, maar nog meer van schilderijen en tekeningen. Ik ga daarom vaak naar het museum om telkens weer nieuwe schilderijen te bekijken. Twee van mijn lievelingsschilders zijn David Hockney en Henri Matisse.

Vraag van Slak: Waar komen de Supervrienden vandaan?

Fiona Rempt: Uit mijn hoofd! Het begon allemaal met jou, Slak. Ik schreef een verhaal over je verjaardagsfeestje, waar alle andere Supervrienden naartoe kwamen. Dit eerste boek werd in 2006 gepubliceerd onder de titel Supervrienden (nu: Een bijzondere wens). Het is heel leuk dat de dieren en hun omgeving daarna zijn blijven groeien en ontwikkelen! En ik heb er zelf ook een heel goede vriendschap aan overgehouden, met illustratrice Noëlle Smit!

Noëlle Smit: Fiona heeft alle dieren eerst verzonnen in d´r hoofd en het avontuur dat ze beleefde opgeschreven. Toen ik dat verhaal gelezen had wist ik meteen hoe iedereen eruit moest zien. Met verf, inkt, potloden en een groot vel papier heb ik toen de eerste schetsen van alle Vrienden gemaakt. En je weet zelf wel hoe jullie er nu uit zien!

Vraag van Eend: Wie is je favoriete Supervriend?

Fiona Rempt: Ik heb niet echt één favoriet. Alle zeven hebben een duidelijk eigen karakter. Juist de interactie is wat de Supervrienden interessant en grappig maakt. In het echt heb ik ook heel verschillende vrienden en daar ben ik heel blij om. Ik weet dat veel kinderen Eekhoorn het leukst vinden, waarschijnlijk omdat hij het drukste en stoutste is.

Noëlle Smit: Ik vind Kikker de grappigste, Eekhoorn de mooiste, Bever de handigste, Eend de zorgzaamste, Slak de slimste, Mol de mopperigste en Mier is de netste verzamelaar. Dus jullie zijn allemaal favoriet op je eigen manier.

Vraag van Mol: Waar woon je? In een huis of in een hol?

Fiona Rempt: Ik woon in een huis, in Amsterdam. Samen met mijn man Harold, dochter Elza en zoon Vito. Het lijkt me heel muffig om in een hol te wonen, maar wel handig dat je geen gordijnen nodig hebt. Het is toch altijd al lekker donker!

Noëlle Smit: Ik woon in een huis. Ik zou het in een hol een beetje benauwd krijgen. En zonder daglicht kan ik niet tekenen.

Vraag van Mier: Op wie van de Supervrienden lijk je het meeste?

Fiona Rempt: Allemaal een klein beetje. Ze komen tenslotte uit mijn hoofd… Ik ben een druktemaker, een dromer, een verzorger en een heel klein beetje een filosoof. Waarschijnlijk lijk ik het minste op jou, Mier, want ik ben heel slordig!

Noëlle Smit: Ik lijk het meest op Bever. Ik kan van een leeg vel papier en verf een mooie tekening maken. Ook kan ik van hout of steen een mooi beeld maken of van klei iets boetseren. Ik kan mijn haar knippen, mijn fietsband plakken en mijn auto repareren. Eigenlijk ben ik net zo handig als Bever.